Starten als schrijnwerker

Starten als schrijnwerker? Het is een grote stap, een start naar onafhankelijkheid! Maar hoe bouw ik nu mijn eigen zaak als schrijnwerker? Welke investeringen moet ik doen of is er een andere mogelijkheid? 

Werkvoorbereiding productie maatkasten

Schrijnwerker in bij- of hoofdberoep

Beginnen als schrijnwerker in bijberoep of hoofdberoep is niet moeilijk. De eerste stap naar dat onafhankelijk leven is je aansluiten bij een sociaal verzekeringsfonds zoals Acerta en hier jouw BTW-nummer aanvragen. Tegelijk kan je opzoek gaan naar een goed boekhoudkantoor. Dit is misschien wel de belangrijkste stap die je moet nemen, dus neem hier zeker voldoende tijd voor en ga niet over één nacht ijs! Een goede boekhouder is iemand waarmee je een klik hebt, iemand die jou uit kan leggen waar je op moet letten in een taal die jij begrijpt! Een kantoor die jouw geld opbrengt en geen geld kost!

Vanaf dat dit in orde is, dan ben je wettelijk in orde en heb je de mensen met kennis van ondernemen aan jouw zijde! Maar je hebt nog geen materiaal, machines en gereedschap.  

Wat heb ik nodig?

Je hebt een aantal dingen nodig om jouw eerste klanten te voorzien van diensten. Natuurlijk is veel afhankelijk van welke diensten je wilt gaan aanbieden. We leggen hier de focus op maatkasten en binnenschrijnwerk. Maar wat heb je precies nodig, wij sommen hieronder een aantal hoofdzaken op!

  1. Een vervoersmiddel: camionette, auto met aanhangwagen,… probeer zeker voldoende groot te gaan. Maatwerk vraagt veel van jouw transportmiddelen.
  2. Handgereedschap: schroefmachine, zaagtafel, decoupeerzaag,… Goed handgereedschap is belangrijk dus bespaar hier niet op! Als je je gereedschap goed opslaat en met zorg behandelt gaan ze jaren met je mee!
  3. Een website: Jouw online visitekaartje; 
    Je kan snel een degelijke website bouwen maar lees je goed in op vlak van SEO! Op vele hostingservers kan je tegen een lage prijs een hosting + domein aankopen.
  4. Een degelijke productiepartner: Mijnmaatkasten kan hier voor zorgen! Wij zijn een partner die vergaand geautomatiseerd is. We werken met een CAD/CAM software waardoor onze machines foutloos aangestuurd worden en elk stuk gekenmerkt is zodat jij de juiste positie kent!
  5. Kennis van zaken: ook hier kunnen we jou helpen! We hebben al jaren ervaring op gedaan en weten waarover we het hebben! We zijn al veel tegen gekomen doorheen de jaren en delen graag onze kennis met jou! 
 
Auriga 1308 XL Holzher Kantenaanlijmer
offerte met ontwerp

Ondersteuning van jouw zaak

Zoals we eerder al hebben aangehaald is beginnen als schrijnwerker niet moeilijk maar vaak kom je toch je grenzen tegen! En dan zijn wij er voor jou. Heb je een vraag wat betreft een moeilijk project? Of weet je niet goed hoe te calculeren? Geen probleem, wij zijn jouw partner en helpen jou waar nodig!

Ook de productie van maatkasten nemen we op ons, zo moet jij niet onnodig investeren in een degelijk machine park en kan je de focus leggen op plaatsing en klantenservice!

Nog niet helemaal overtuigd van ons? Wij leggen het je graag uit! Bekijk ook deze pagina Over MijnMaatkasten

Contacteer ons

“Vul het onderstaande formulier in en wij nemen contact met je op.”